Varför?

Egentligen så ska man ju inte skriva i en blogg om man inte har någonting att skriva. Och så är tyvärr fallet för min egen del idag, jag har verkligen ingenting att skriva om. Eller jo, jag har ändrat mig. Jag ska skriva om film återigen eftersom jag kollade på en igår. Filmen var The Incredible Hulk och den var rätt såsig, somnade efter en timma och lika bra var väl det. Edward Norton och Liv Tyler i all ära, jag satt inte och jublade direkt. En schysst video däremot är den här nedanför!

                        

Amon Amarth - Twilight of the Thunder God


På tal om att somna till filmer, jag är expert i ämnet. Tar du med mig till en biosalong så kommer jag först att garva till skämten som egentligen inte är skämt, tex. reklamfilmerna när det bara prasslas lite i godispåsarna och popcorn-bunkarna bland övriga besökare. Varför blir folk så bestörta över att det kan garvas åt annat än dom "vanliga" skämten när man kollektivt skrattar? Det är samma visa överallt, antingen är man annorlunda eller så är alla andra bara inskränkta i ett mönster och vägrar att falla utanför ramen över vad som anses vara normalt. Detta gäller givetvis inte bara inom humor, detta är ett faktum som man kan se överallt i alla möjliga sammanhang.

Anyway, när väl filmen är igång så tar det runt 40 minuter innan jag sover oavsett om det är en action-rulle utan dess like eller en slanig svensk film som Göta Kanal 2. Varför? Min stirrighet tar ut sig själv vilket gör mig sömnig kanske, jag vet inte och vill jag egentligen veta? Spelar det någon roll? Inte det minsta.



För att kunna...

... klämma in så mycket onödig info som möjligt på så liten plats som möjligt och på så kort tid som möjligt så blir det ett litet bild-spel för att summera fredagskvällen (och eftermiddagen) som spenderades till större delen med min vapendragare Dille som redan blivit omnämnd lite väl mycket i den här bloggen. Vi började eftermiddagen med after-work öl på O'Learys runt 6 snåret, gott och dyrt. Nu till bilderna.


                     

Bild 1: Efter att Dille svept halva sin 0.6a så upptäcker han, till bådas förfäran, att det är en spricka i glaset. Som den artige och väluppfostrade gosse han är så ber han genast bartendern om ett nytt glas vilket leder till att att han får en halv öl gratis. Smidigt och smart gjort på en och samma gång.

Bild 2: Som den efterblivna killen jag är så hadde jag givetvis inga kontanter med mig så tidigt på kvällen. Jag fick helt enkelt flasha upp mitt hederliga VISA-kort för att få min första kalla och självklart ska det strula så bartendern slår in för 2 kalla. Skandal! Snäll som hon var så skrev hon ner den lilla söta raden "Bettan vet" på mitt kvitto som gav mig en fri öl när jag kännde för det. Känndes lite som att smita före i en kö när jag senare använde kvittot, mycket uppskattat.

Bild 3: Vi träffade ett gift par på uteplatsen och det slog mig väldigt tidigt att den bättre hälften var slående lik en tjejkompis, bara ett par rynkor rikare. Eftersom jag är urusel på att fota så blev bilden skakig men för den skarpsynte så kan man ändå se vem personen liknar. Hennes man var inte lika pigg på ett nytt bröllops-foto dock, trist.

Kvällen fortsatte i rasande tempo hem till Grekens mor där vi fick oss ett par gratis-öl (Tack!) för att bara någon timme senare sitta hemma hos AK och spela Soul Calibur IV. Där hookade vi upp med mäster-bloggarn MangeFan som var lika taggad som vanligt, AK var lite mer restriktiv men han pallade inte grupptrycket och följde med oss andra till Pitchers där kvällen avrundades med både utspillda drinkar och manlig-gemenskap DELUXE.

Fredagens fundering: Bar-häng fick en ny innebörd då jag och Dille fick infinna oss i att varenda bord var upptaget inne på O'Learys när vi kom dit. Tanken slog mig väldigt snabbt att jag personligen aldrig suttit precis vid bardisken på en stol och både druckit och konverserat. Hur ska man se ut som en riktig barhängare egentligen? Dille körde på den avslappnade stilen med högerarmbåge på bardisken och öl-glaset i sin vänstra hand och fötterna hängandes precis nedanför den där runda ringen längst ner på barstolen. Eftersom jag var oskuld i dessa sammanhang så satte jag upp båda fötterna nedanför själva bardisken och vickade lite på stolen medans jag drack. Jag tror det såg snyggt ut men jag vet inte riktigt, fick som sagt ingen respons av någon så antar att det inte var en katastrofalt dålig barhängar-stil iallafall.

TACK FÖR BESÖKET!



GLASS SKIN...

... heter den senaste singeln som ett av mina absoluta favoritband Dir en grey nyligen släppt. Dom har återigen satsat på ett "nytt" sound till den uppkommande skivan som jag väntar på med spänd förväntan. Releasen äger rum November den 11:e i Japan och November den 12:e utanför Japan.

Tracklist för Dir en grey - GLASS SKIN:
1. GLASS SKIN [4:30]
2.
undecided [4:58]
3.
AGITATED SCREAMS OF MAGGOTS -UNPLUGGED- [3:08]
4.
RYOUJOKU NO AME [LIVE] [4:19]

Just ja, det är snart helg. Det kan bli trevligt.

En...

... bild från Lördagens personalfest. Självklart valde jag ut en av dom få på mig själv, det vore ju tjänstefel av mig annars.



Klicka på bilden så blir den större!

Flashback

Jag och min bloggande kompanjon Dille fick varsin flashback idag runt lunch-tid då vi båda kom på att vi bevittnade Svingelskogen i Brunnsparken för cirka 10+ år sedan. Eftersom vi båda är födda 1985 och har relativt degigt minne efter X-antal olika substanser i kroppen så var det trevliga minnen som dök upp från våran barndom. Det "High-Fivades" en hel del efter våran gemensamma upptäckt till våra kompanjoners förtvivlan, vi ska ju ända alltid vara lite av lustigkurrarna på jobbet. Jag tog mig friheten att kolla upp lite av namnen på filurerna som medverkade i Svingelskogen, en hel del lustiga namn dök upp:

Kirre Kurre Ekorre
Älgen
Robin Skogsmus
Ulli Uggla
Isabella Isbjörn
Love Lodjur
Svarta Kråkan
Vimsiga Julle Mullvad
Smartur Räv


Mycket påhittiga namn på sin tid. Tyvärr så förtäljer iallafall inte mitt minne vad dessa fiktiva karaktärer egentligen sysslade med på scenen när dom agerade. Är det någon som har mer information om detta så går det bra att skriva en rad eller flera.



Anti-klimax

Ordet anti-klimax är ett ypperligt val för att beskriva gårdagens personalfest, iallafall för min egen del och säkerligen någon annans. Här hadde man väntat sig en kavalkad av idiotier, fylla och allmän förödelse men istället lös skandalerna med sin frånvaro. Jag tog notis om tre saker som skulle kunna klassas som "skandalöst beteende" men absolut inget utöver det vanliga.

* En person som spydde. Flera gånger dessutom
* Nakna män som badade
* En såkallad däckning på bussfärden hem


Nej som sagt, nästa gång lär dom se till att det serveras sprit så det händer något. Inget ont om varken vin, cider eller öl men för att uppnå det lite mer primitiva stadiet hos oss människor när det gäller alkohol-förtäring så behövs det en och annan snaps. Nog om detta, det är dags att börja analysera nästkommande vecka och jag ser i kalendern att på torsdag så är det dags för ett dubbel-avsnitt av Naruto Shippuuden som absolut inte får missas!

Naruto Shippuuden Special: Collision Course! Akatsuki vs. Team Asuma!





Hår och kärlek

Jag blir förbannad varje gång som nackhåren och polisongerna växer. Det är minst lika irriterande som skäggväxt, om inte ännu värre. För att ens ha en sportslig chans att trimma nackhåren så behövs det en snäll motpart som gör det åt en, bekvämt och relativt smärtfritt om personen i fråga vet vad den sysslar med. Man behöver ju inte direkt en frisör-utbildning för att klara av den enkla uppgiften. Att införskaffa en spegel så man ser nackhåret står också på listan över framtida saker som bör göras.

Eftersom jag inte tagit upp ämnet kärlek än så tycker jag att det börjar bli dags att flika in en liten åsikt. För att sammanfatta mitt eget såkallade kärleksliv så citerar jag oduglingen och media-horan Dogge Doggelito: "Det är knas..."

Kärlek är luddigt tycker jag, lite som grekiska. "Brudar är skit" argumentet kommer man ju inte någonstans med heller direkt. Är vi människor skapta för att enbart älska en person? Och finns det verkligen en person för alla att älska? Ens såkallade tvilling-själ alltså. Jag är ytterst tveksam, skilsmässor känner ju dom flesta till och det borde ju finnas en orsak till att över 50% av alla giftemål slutar med att man skiljer sig (Åtminstonde i Sverige). Det är säkerligen annorlunda i andra länder men det är troligtvis bara fler olyckliga personer i förhållanden dom inte "kan ta sig ur" där istället. Mina femtio öre.

Avslutar dagens tankegångar med ett litet ordspråk som en kär vän till mig myntat otaliga gånger. Den har ingen relevans till resterande delen av texten men kom att tänka på den nu. Here it goes!

Det kanske kommer en förändring...

Gaddningar

Så var det dags för min andra sittning för tatueringen jag håller på med på armen. Det är en "Bio-Mech Sleeve" som jag håller på med och för den ovetande är det alltså en tatuering som innehåller så mycket saker på så liten plats som möjligt (Det är den enklaste beskrivningen). Resultatet efter sittning nummer två kommer upp på bloggen inom en snar framtid med tillbehörande bilder och fyndiga kommentarer.

Det roligaste med att tatuera sig är egentligen inte att bli tatuerad, det gör ju ont. Nej, jag tycker självklart det roligaste är att observera andra människor som tatuerar sig samtidigt. Det finns en speciell målgrupp som jag tycker står i en klass för sig vad gäller lustigheter i en tatueringsstudio, nämligen 18-åriga flickor som fortfarande är 14-åringar både vad gäller utseende och agerande. Dessa flickor verkar ha en rejäl fabless för dom allra vanligaste tatueringarna och vem kan klandra dom egentligen? Dom vet ju inte bättre. Vi talar alltså om karpfiskar, tribaler i svanken, fjärilar, "japanska" blommor, delfiner, hundtassar i rumpan och rosor/trädväxter. Med trädväxter menar jag inte 100-åriga gamla ekar utan den slingrande "Victorianska" varianten som det så fint heter. Jag antar att stjärnor borde tillhöra den här kategorin med men tyvärr är det alltför många av mitt eget kön som redan gaddat sig med både röda och svarta stjärnor så jag räknar inte med det som en riktig flick-tatuering.

Nere hos "min" tatuerare så råder det en ganska gemytlig stämning. Man pratar och skojjar lite med varandra, man snackar med dom andra som befinner sig i samma rum och lägger av en "Snygg!" eller "Cool!" till den som sitter bredvid och tatuerar sig fast man egentligen bara hoppas på att personen mår riktigt dåligt och har skit-ont. Något jag tycker är lite förbryllande med är att det aldrig suttit någon och tatuerat sig ensam när jag har gjort det. Slumpen, troligtvis, men varför envisas folk med att släpa dit några av sina stackars looser-polare som ska sitta och hålla dom sällskap? Jag tycker det ser sjukt löjligt ut, nästan lite som att man inte kunde sova över hos någon i sina yngre år för att inte mamma och pappa var i närheten och höll en i handen. Jag utlyser mer stake till framtida kunder inom tatuering helt enkelt, en dag kanske ni måste gå någonstans själva där ni inte känner er riktigt bekväma. Knuffen räknas inte. 

Anledningen att jag vill trycka ner folk som får besök i den pressade och nervösa situationen som kan infinna sig när man tatueras är att jag egentligen är avundsjuk på dom.

Dagens ros: Går idag till Martina som kom över med en macka till mig runt 5-snåret, sjukt snällt och mackan var dessutom riktigt god. Förvänta dig ingenting tillbaks dock hah!

Dagens ris: Går till gäst-tatueraren som vägrade lyssna på Amon Amarths senaste album utan istället drog igång en kavalkad av usel tysk-politisk musik. Skämmes ta mig fan!


Nykterist, javisst!

Så kom äntligen dagen då man till slut vaknade upp helt återställd och helt nykter efter en hel dag utan en endaste droppe alkoholhaltig dryck. Känns både omtumlande och ovanligt, nästan som att jag har vunnit första priset i en segelbåtstävling eller liknande. Inte för att jag har gjort det men kan tänka mig att känslorna är likartade. Vad har då lördagen spenderats med? Jo det ska jag tala om! Tankar, reflektioner och en orgie i nördigt serie-tittande. Ett axplock av serierna jag ögnat igenom i min fotölj är följande:

* Prison Break S04.E01-03
* One Tree Hill S06.E01-02
* Gossip Girl S02.E01-02
* Greek S01.E09-18
* Terminator: Sarah Connor Chronicles S02.E01
* [DB] Bleach 187
* [DB] Naruto Shippuuden 075
* [Tadashi] Soul Eater 23


Rejält spännande har det varit! Har även fått besök av två bekanta under lördagen varav en varit i Israel och förlustat sig med allt vad landet hadde att erbjuda medans den andra personen hadde varit på kräftskiva och var lite mer slirig än den förstnämnda. Vi hadde lite verbala utbyten även fast det mestadels var jag som stod för snacket (Som vanligt, bör tilläggas). Vi kom väl inte egentligen heller direkt fram till något speciellt som kommer att förändra världen men det är ju alltid trevligt med besök och pratstunder. Vi människor har ju ett behov av att tala med andra människor, det får oss ju att känna sammhörighet och snäppet mer betydelsefulla än om vi inte skulle socialisera oss. Visst är det inget fel i att vara ensam, jag älskar personligen att vara ensam fast det kan bero på att jag tycker om mig själv. Men nu över till ett viktigare spörsmål, nämligen FREAKY FRIDAY!

Fredagen spenderades med ett riktigt bonkar-gängKåren och det gick lite bättre än föregående vecka, ni som läser lite längre ner i bloggen kanske noterar att det står en liten rad om föregående helgs bravader på samma krog.

Fredagens ros: Går till Andrej för sin smidiga och slickiga stil som fick oss att gå först i kön utan att vare sig visa legitimation eller studentkort. Detta gjorde alltså att vi slapp stå i en kö som ringlade sig ända bort till ICA i Tybble, jag har inte beskådat en så lång kö sen Dr. Alban var på Frimis. Smooth Criminal indeed.


Månadens vimmelbild?


Fredagens ris:
Går till en person, som vi inte nämner vid namn, vars handlande förbryllade mig en aning. Jag menar, vem tar beslutet att gå och se ett band som kallar sig för The Boatsmen när kvällen kunde spenderats med bland annat ovan nämnde Andrej? Helt obegripligt.

Öl

Vad vore livet egentligen utan smaken av malt, humle, jäst och vatten? Det har inhandlats diverse öl-sorter idag som ligger i kylskåpet och gosar till sig så dom blir sådär iskalla tills man kommer hem från jobbet och tar en. Ja, eller fler än en brukar det ju lätt bli. Säger iallafall som Blondinbella mfl: "Mums!" *rolig smiley*

Dagens fundering: Finns det folk som sjuder sin mat istället för att koka? Det togs upp ett exempel på pasta, som man då vanligtvis kokar. Vore det inte lite annorlunda att kunna säga "Jag sjöd lite pasta igår med falukorv..." eftersom att få höra om någon som kokat sin egen pasta aldrig varit särskilt imponerande? Man måste ju dessutom rimligtvis ställa sig en följdfråga till det här också: Blir det godare av att sjuda på lägre värme än att dra till med värstingvärmen på plattorna?


Warhammer

Snart är det 48 timmar sedan vi arga MMORPG-törstande dataspelare skulle få ta del av ett nytt spel i kategorin, nämligen Warhammer Online: Age of Reckoning. Föga förvånande så sitter vi här fortfarande med tasken i handen utan att ens kunna komma in och testspela Beta-versionen. Och jag som trodde det enbart var Blizzard som gjorde sina kunder besvikna? Så fel av mig, det känns ju som att den där tusenlappen verkligen gett utdelning hittills.




Min kvällsmat idag bestod av en skål med rykande het Samyang Ramen (Nudlar för den okultiverade) och två hårda mackor med lite smör på. Nudlarna hadde kyckling-smak medans det hårda brödet var av märket WASA. Brödets namn får oss alla givetvis att relatera till våran avlidne gamle kung Gustav Vasa som även fått ett skidlopp uppkallat efter sig. Det loppet heter Vasa-loppet dock och inte Wasa-loppet.

Dagens kuriosa: Här i Sverige firar vi nationaldag den 6:e juni till minne av att ovan nämnde Gustav Vasa kröntes till kung 1523, givetvis även det den 6:e juni. Detta innebar att den såkallade Kalmarunion upphörde och att Sverige på nytt blev en självständig stat. Detta har i sin tur resulterat i en del roliga händelser som Ensam Mamma Söker på TV3Björn Borg-kalsonger och Mona Sahlins Tobblerone-skandal. Allt tack vare att Sverige blev en självständig stat på 1500-talet.


Vin

Billigt vin från vårat kära Systembolaget borde ha en varningskylt vad gäller konsekvenserna man får av att dricka skräpet. Det blev ungefär som ett One-Night-Stand, en engångsföreteelse som inte kommer upprepas.



Höger-tummen fick sig tydligen en rejäl smocka av någonting och ont gör det fortfarande såhär på morgonkvisten. Som sagt, det billiga vinet resulterade i att fredagskvällen är en kväll jag personligen helst vill lägga under sängen och glömma bort, precis som man glömt bort alla dom där jätteroliga sällskapsspelen man har i källarförrådet. Monopol höll rätt hög klass dock. Resultatet av 1 liter italienskt tetra-pack vin för hutlösa 52 :- blev följande:

* Misshandlad tumme (Se bilden ovan)
* Fruktansvärda SMS + Telefonsamtal
* Borttappad mobiltelefon
* Utledd från krogen innan 01:00
* Grava minnesluckor
* Uselt valda fraser till personalen på Grill Corner
* Utspillt vatten på skrivbordet
* Bakfylla

Låter härligt va? Det är ett hårt liv men det är ett liv som ändå måste levas. Nu kanske man kan tycka att en liter vin inte är mycket att skryta om så jag tillägger att det slank ner tre kalla starkisar och minst 1-2 Fisherman shots. Det här var alltså innan krogen, vad som hände där vet egentligen ingen. Kvällsmaten bestod av en kanelbulle från STATOIL.

Lördagskvällen spenderades dansande på Björnstugan med en Battery/Vodka i handen var 10:e minut. Gänget för kvällen var Arg-Micke med sin Spiderman frilla, Mange med sin stirriga stil, Geo med Aragorn-looken och Greken med sin vita skjorta. Vi hadde en relativt trevlig afton även fast ingen ens var i närheten av Black Temple-epix. Arg-Micke, som var Glad-Micke denna kväll, hadde en Random Green på kroken från "...of the Wolf" . Och då kan man ju fråga sig: Vem fan vill egentligen ha en kombination av +Spirit och +Agility?

Bajs...

... har alltid fascinerat mig. Det är något vi alla har gemensamt vare sig man är vit, svart, gul, röd, blå eller eskimå. Den vidrigaste sörja som en människa kan pysa ut är givetvis diarré-bajset som inte bara fyller badrummet med en vedervärdig stank utan den misshandlar även toaletten med stänk ända upp till toalettlocket. Denna form av bajs kan uppstå genom flera olika anledningar varav en kan vara magsjuka. En riktigt dålig kebabrulle med gammalt kött från BAGDAD kan även ge enormt varierat resultat när skithuset väl ska intas.

Kollade på en riktig gammal kiosk-vältare igår med min barndomsvän Rickard. Vi är båda uppvuxna på landet och ute på landet så ger man varandra diverse smeknamn (Iallafall där vi växte upp). Rickard tilltalar man således inte med namnet som GUD gav honom utan med olika tilltalsnamn varav det jag främst använder är "Gi". Hur det smeknamnet kom till låter vi vara oskrivet eftersom det kan framkalla traumatiska minnen, främst för honom men även för oss andra som fick höra den vedervärdiga historian. Hur mycket sanningshalt det låg i den får vi nog dock aldrig veta...

Filmen vi kollade heter "Fear and Loathing in Las Vegas" med min favorit Johnny Depp i huvudrollen. Den innehåller drogromantik och en drös med knasiga upptåg främst på grund av deras omänskliga drog-intag som pågår under hela filmen. En riktig kanon-rulle som varje man bör ha i sin samling, olaglig kopia eller köpt spelar mindre roll.



Galet värre grabbar...

KNIIIP!

Ekorrhjulet snurrar vidare i ett rasande tempo och det är redan onsdag. Det är mycket tråkiga bestyr som det ska fixas och trixas med såhär mitt i veckorna och det slutar oftast med att bara 45% blir gjorda i slutändan iallafall. I bästa fall såklart, under 30% sträcket är väl mer normalt kanske. Till exempel så skulle jag ha ordnat med ett rent överkast till mitt påslakan för två veckor sen men jag ser att det fortfarande inte blivit gjort. Heter det ens påslakan? Blev grymt osäker nu. Jag är av åsikten att bäddning och dylikt är onödigt eftersom att det ser förjävligt ut i sängen efter bara någon dag även fast man kan spendera en kvart med att byta ut allt.

"Gud vad äckligt att byta till rena lakan efter flera månader, hur står du ut?" har jag fått höra av en person som inte vill bli nämnd vid namn (Jag vet att du har suttit och läst mina inlägg eftersom du är som Nicke Nyfiken fast i kvinnlig form). Ja, jag är väl äcklig men tycker fortfarande att resten överväger just den lilla biten av min personlighet. Så det så!



Ytterligare en bild från Västerås i fredags. Snyggt golv. Det är jag på bilden förövrigt i färd med någonting spektakulärt!

Dagens titel kommer såklart från Sveriges första Aerobics-video som lanserades någongång under det trevliga 80-talet. Jag har ingen källhänvisning till detta men jag är lika säker på det som att Christer Petterson är död och att Hans Scheike fortfarande är snuskig. Nej, snutta kudde och invänta John Blund lockar lika mycket som MAX nya burgare.

Lördagen

Jag drömde förra veckan. Skulle en drömtydare bevittnat drömmen hadde personen troligtvis fått onda farhågor och ringt USÖ. Personen kanske skulle ha suckat lite förtvivlat och begravt händerna i ansiktet och uppgivet tänkt något i stil med: "Ack, ve och fasa..."
Drömmen i fråga bestod av tre återkommande händelser och dessa var följande:

*Förstörelse (Bränder och sprängda byggnader bland annat)
*Droger (Min morbror agerade "kran", extremt roligt)
*Våld (Avspeglade kanske barndomen med snöbollskrig och A-traktorer)

När jag vaknade upp så var jag mest förvånad att jag kom ihåg så mycket av just den här drömmen. Varför gjorde jag det? Skulle den förmedla något speciellt till mig? Var det en dröm eller flera som blandades ihop? Man brukar ju, i regel, inte komma ihåg drömmar särskillt ofta. Det finns säkert personer som kommer ihåg sina drömmar mer än andra men jag brukar oftast inte komma ihåg ett skvatt. Mitt eget minne har sedan länge varit på charter-semester så vi är inte direkt bästa vänner med varandra. För att citera fyllebulten och fadersfiguren Homer Simpson:

"Ok brain, you don't like me, I don't like you. But let's just get this over with so I can continue killing you with beer."

Minnesvärt citat, något som jag följer punkt till pricka. Det har gett resultat tydligen.

Lördagen: Omtöcknad efter fredagens spårning i Västerås fick jag ladda om revolvern och bita i det sura äpplet. Det var lördag och det bör alltså ställas till med ett hejdundrandes sjörövarslag. För att göra en lång historia kort så snor jag återigen lite av stöd-ords-ideén som en viss person använder sig flitigt av (Vi kan kalla personen för Dille). Ha i åtanke att hjärncellerna inte är som dom en gång var.

* Träffade Arg-Micke
* Kommenterade Arg-Mickes syntfrisyr
* Träffade Greken
* Gick på bolaget
* Åt på Burger King
* Noterade en kille som hadde Heath Ledger frilla
* Flinade lite åt en XXXL-kille i kön
* Blev rädd för en geting
* Funderade på att sno en hårfön. Bara för att göra det liksom
* Köpte nudlar, 3st för 10 :-
* Låg i sängen och drack öl
* Kollade på TV med Arg-Micke
* Drack öl med Arg-Micke
* Träffade Dick Carlsson
* Kommenterade Dicks bandana
* Drack öl med Dick
* Var på Björnstugan
* Drog en rejäl Jäger med både Dick och Arg-Micke
* Drack en till öl
* Drack en drink (Tror jag)
* Gick på pissoaren och pissade
* Körde  några moves på dansgolvet
* Gick hem

Utesluter vissa bitar på grund av utrymmet och att jag inte vill beskriva vissa händelser i detalj. Folk skulle ju kunna tro att man är ego-trippad och det vill man ju verkligen inte eller hur?

Helgen som gick

Vart tog helgen vägen? Ja, det blir ju allt som oftast mest en blurrig röra som involverar alkohol, misslyckade samtal och plumpiga sms (Någon pinsam dans på en pinsam krog kan slinka in med). Som sig bör givetvis, vad vore gamla fina Sverige utan sina helg-alkolister? Alla grinade på Burger King i lördags men jag förstår verkligen varför.

Helgen ur Krokens synvinkel:

Fredag: Jag,  två kollegor och deras "bättre hälfter" reste ända till Västerås för att bevittna något som kallades Parksommar 2008 med bland annat Backyard Babies och Takida (Curley Sue på RixFM, skämmes ta mig fan!) Resan började med att en trevlig herre vid namn Håkan Steiner plockade upp mig. En Sommarbrygd 5.3 slank snabbt ner i strupen under färden mot den andra odågan vi skulle plocka upp. Göran Enberg heter han och han bor i en lägenhet med en grön balkong. Vi konstaterade snabbt att Håkan skulle få en (o)trevlig resa mot Arboga där vi skulle möta upp hans "Kärring" som han så fint uttryckte det. Som den elaka och skadeglada person som jag är visste jag givetvis att Håkan var förskräckligt törstig så jag gjorde allt i min makt för att påpeka faktumet att han INTE skulle få dricka en kall innan Arboga. "Känn hur kall den är", "Åh, vad gott det är med en kall öl när man åker bil" repliker skanderades högt och även några gamla klassiker ur arkivet som "PAPPA, JAG ÄR KISSNÖDIG!" repeterades flitigt, allt för att göra Håkan ledsen och bedrövad. Såhär med facit i hand så misslyckades det väl eftersom Håkan levererade kvällens replik bara ett fåtal timmar senare till en, intet ont vetande, Skövde-bo (Som Håkan hävdade egentligen var bosatt i Västerås.) Detta inträffade i kön när vi kommit fram till Bombardier Arena i Västerås:

Håkan -
"Haha, vafan äre ni säjjer i Västerås?! Tröckte?! Jävla idioter haha det heter ju träligt för i helvete!"
Västerås (?) bo - "Jag är inte ens från Västerås..."
Håkan - "Haha men det skiter jag i, ni säger ju tröckte haha! Jävla idioter ni är i Västerås haha!"

Tillägger att det kanske inte är ordagrannt den här konversationen men någorlunda riktig är den. Läser du det här Håkan så får du mer än gärna fylla i luckorna, jag tyckte det var förträffligt underhållande. Och även lite smått elakt.

Backyard Babies och Takida då? Jo, dom spelade och vi kollade. Backyard Babies var kanske det värsta jag någonsin bevittnat på en scen dom senaste åren, dom överträffade tillochmed HIM på senaste Hultsfredsfestivalen i uselhet. Och då var ändå Ville Vallo stupfull, rejält stekt eller en ryslig kombination av båda. Hoppet stod till Takida och, till skillnad från deras Hultsfreds-spelning tidigare i år, så levererade dom med råge. Jag blev chockerad över skillnaden från när jag såg dom senast, nu var det ju riktigt bra. Alkoholen kan ha haft ett finger med i spelet även denna gång men jag hävdar fortfarande att det inte ens var i närheten av den astronomiska misär-fyllan som infann sig under Hultsfred då omdömmet och greppet om allt försvann redan under dag ett. Tror jag nämnt Hultsfred mer än hälsosamt många gånger redan, det kan bli ett ämne att ta upp framöver. Jag lyckades även ta en bild på Takida, tillägnar den till personen som var väldigt bestämmd och verkligen var "på" att jag skulle ta bilder därifrån. Så, här kommer den!



1.3 megapixel mobil-kamera med en skitig lins ger dom tungaste bilderna.

En rolig afton med mycket skratt och även en hel del hyss, bör definitivt göras om någongång inom en snar framtid. Och vad var det egentligen för fel på Västerås-borna? Gaska upp er för bövelen, det är ju trots allt snart jul.

RSS 2.0