Frisyrer

Jag var och klippte mig idag, det blev rätt fint.



Torsdagen har inte direkt innehålligt några stunder som kommer skrivas ner i historieböckerna och läsas av nästkommande generation men kan iallafall stolt säga att jag inte behövt laga mat idag. Beskriver dagen i korthet, ego-trippat men det är väl det en blogg ska vara egentligen?

*Cyklat
*Haft min hultsfred-palestina-rosa sjal på mig för första gången sen hultsfred
*Inhandlat en skjorta (Blå)
*Betalat pengar för en klippning
*Betalat pengar för en ny vax som tydligen ska vara "jättebra!"
*Ätit mat två gånger varav en gång var gratis
*Druckit 4 koppar kaffe
*Ätit kakor som var lite torra
*Dödat en harkrank
*Sett polisen handfängsla en svart man
*Köpt 2 dosor snus
*Bokat biljett till spelning i Västerås imorgon
*Bett syster hämta ut biljetten

Dagens ros: Går givetvis till Herr Tobias Andersson som, tack vare sin okunnighet om kompressorer, såg till att det blev en mindre brand på jobbet idag så att vi fick lite välbehövlig rast och frisk luft. Han såg även till att Nerikes Brandkår fick slita för brödfödan och rycka ut. Det känns tryggt att det bara tog dom ca. 15 minuter att ta sig över gatan med en brandbil (För den ovetande så är vårat jobb beläget mittemot brandstationen). Tobias är förövrigt gitarrist i ett band, lång-krullhårig och norrländsk.

Dagens ris: Servitrisen på O'Learys som varken gav mig en citron till min smaklösa LOKA Naturell eller ett extra fat att sleva över sörjan med Coleslaw och uppätna revben på. Ska man verkligen behöva be om sånt i ett I-Land som är högerstyrt? Nej, tänkte väl det, skandalöst är bara förnamnet! Kanske något för PLUS-Sverker eller Robert Ashberg att ta upp i något av sina program?


Umgänge

I min umgängeskrets försöker alla vara extrema individer. Ja, iallafall dom flesta. Detta resulterar allt som oftast i drama värdigt att skriva ner och skicka in till MTV så har dom ytterligare en säsong till med The Hills. Att beskriva dessa individer och grupperingar skulle ta upp resten av min dyrbara tid och som alla vet är ju det ju "TID = PENGAR". Så sägs det. Värt att nämnas är jag oftast försöker hålla skenet uppe och bolla med dessa såkallade grupperingar och försöka göra så många som möjligt till lags. Resultatet brukar variera kraftigt men vad bryr jag mig om det när jag ligger på min dödsbädd med pipan i munnen, dunken vid sänggaveln och en inhyrd "massös" med asiatiskt ursprung? Undrar förresten om sängavel stavas som SÄNGAVEL eller SÄNGGAVEL? Kanske borde lyssnat mer på fröknarna under skoltiden helt enkelt. Jag tror dock mest på den sistnämnda eftersom den förstnämda enbart får mig att tänka på avel och det är ju rasistiskt.

Dagens fundering: Varför är dom flesta grupperna inom genrén Metal så enormt fula? Visst, smakerna varierar ju beroende på vem du frågar men man kan ju generellt enas om en person är enormt vacker eller extremt ful. Att föredra en viss typ av utseende hör inte till det här tycker jag, det är en helt annan form av diskussion. Ger två exempel på vad jag menar med fula band inom Metal (Musiken är förövrigt helt klart lyssningsvärd, tanka ner olagligt genast!)

<- Rhapsody, numera Rhapsody of Fire av diverse anledningar. Tippar på att Robert Wells hadde ett finger med i spelet den giribuken, som att det inte är nog med Dalhalla och en frisyr som var ful redan för 15 år sen. Och Anders Bergström som alltid ska vara så jävla glad! Ush säger jag om sånt. Anledningen att jag tog med dom som exempel är självklart herren längst ut till höger. Även dom andra kanske skulle behöva vara med i en säsong av programmet Extreme Make-OverKanal 5.

 <- StormWarrior, tyskt metal-band med en fetish för, inte fula medlemmar som man kan tro vid en första anblick, Nordisk Mytologi. Dom är alltså rasister, kanske tillochmed nazister. Vi vet ju att alla som fascineras av sådanna hedniska troer och mytologier är stöpta i samma form och inte gillar utbölingar som bara förstör. Bassisten som står längst till höger (Jag antar bara att han är bassist, det är inget jag kollat upp) ser ut att vara jordens, förmodligen, enda kvarlevande neandertalare. Han längst till vänster kanske inte riktigt förstod innebörden av sne-lugg eller så hadde han bara en väldigt dålig dag och tog fram skalpellen men missade halva. Tveksamt dock.

Fick en fråga idag angående varför jag inte skriver om bland annat sex, disney-figurer och rymdfarkoster (Det sistnämnda i ett sexuellt sammanhang). Jo såhär ligger det till: Inspiration är ingenting man kan fuska sig till. Möjligtvis med olagliga medel men sådant förekommer inte här. För tillfället. Inspiration kanske är fel ordval men dom flesta som har över 87 i IQ kanske förstår innebörden ändå, man kan ju alltid hoppas.

Glömde nästan att avsluta dagen med att påpeka att det kan finnas en del ironi i bloggen. Sarkasm kan dessutom förekomma. Vad dessa två meningar betyder går det att googla på för den ovetande.

Regn, rusk... Och snusk?

En rolig incident inträffade på vägen till jobbet idag. Det var inte asiaten på cykeln som brukar ge mig ett litet flin när jag kånkat mig upp för bron påväg mot Aspholmen (Ett område i Örebro för den ovetande) utan det var av en helt annan kaliber den här gången. Eftersom det var regn i luften imorse så brukar det ju samlas lite i ansiktet när man färdas mot regnets riktning så jag brukar samla lite i munnen och sen spotta lite käckt över axeln, alternativt rakt fram om det tillåts. När man spottar så finns det 2 olika typer av spottningar:
1-
Den klassiska "Tviii!" loskan (Har säkert använts ända sedan farfar var ung)
2- Den lite mer nutida "Ffff!" loskan när man får mer fart på spottet (Och det ser lite fränare ut)

Jag skulle således avfyra loskning nummer två, som den fräna typen jag är, men vad händer?! Den landar på höger-armen! "Skandal!" utbrister jag i förtvivlan i mitt huvud och torkar snabbt bort misären på armen medans jag försöker hålla masken för att fortfarande se lite frän ut när jag cyklar. Och det är svårare än vad man kan tro att försöka se frän ut.
Nog om den tragiska historien, vi hoppar raskt över till en incident som jag valt att kalla "Kaffe-maskin-incidenten":

Blöt som jag är stegar jag in i fikarummet och grymtar lite ohörbart "Hmhgj" till de fåtal som fortfarande hejjar till folk på morgonen (Hejjar är ett slang för övrigt) och tar ur min lustiga mugg med en döskalle på ur ett skåp. Döskalle-koppen är lite som ett märke på jeans - Det blir lite mer exlusivt än utan ett märke. Vi har två kaffe-automater i vårt fikarum. Dessa automater kan brygga allt från vanligt te-vatten till Stockholms-specialare som kaffe med grädde + mjölk och dylika lyxigheter. Jag är fortfarande lite för oinvigd för sådanna obskyra fjanterier när det gäller kaffe, jag tycker det ska vara klassiskt svart utan krångligheter. Eftersom det finns olika lägen man kan trycka in, såsom storlek på kopp och styrka, så kan det leda till att man trycker fel ibland. Det gjorde jag den här morgonen, jag tryckte på en liten kopp svart kaffe och dessutom svagt! Skandal två efter bara 30 minuter av den här dagen var ett faktum. Kul. Jävligt kul.

Dagens fundering: Det diskuterades flitigt om kroppsbehåring idag runt lunch-tid. Hur rakar man sig egentligen i "Bajsbryggan"? Bajsbryggan är den skarv som löper mellan, och under, pungen upp till anus-hålet (Även lite runt öppningen där med i vissa fall). Förslagen haglade inte direkt utan lös mest med sin frånvaro. Det kan bli att återkomma till det här ämnet i framtiden, mitt förslag är iallafall att en vig särning på benen med tillhörande spegel och rakhyvel bör göra susen. Lite rakludder kanske kan vara att föredra i dessa regioner med eftersom det bör ge en liten känsla av bekvämlighet och kanske tillochmed lite av illusionen av att vara på ett SPA. Och då menar jag inte som i Hälsoresan.



En hatt jag har hemma. Den är inte min.

Ett gott skratt...

...brukar jag få när jag ser den HÄR videon. Självdistans existerar inte i den här mannens hjärna eller repertoar, det faktumet är glas-klart när 3:30 har gått av låten och Mr. Brun ger utlopp för sina känslor och visar oss sitt mest emotionella ansiktsuttryck. Kolla och njut, det har jag gjort åtskilliga gånger. Tycker man inte det här är roligt är man lika torr som en gammal prilla som blivit bortglömd bakom skrivbordet.



Eftersom min blogg-oskuld nyss togs så är direkt-länkandet inte direkt på topp men det kanske blir bättre ju mer gånger man prövar. Precis som när man skulle trä på en kondom för första gången. Iallafall nästan...

Att må bra

Satt och läste några väl valda skriverier på ett av landets mest kända bloggar, ni kan säkert gissa vilken. Inte? Läs och begrunda HÄR.

Citerar: "Emma berättade om att hon hade en "Må-bra-bok" där hon skriver upp bra saker hon har gjort under dagen. Riktigt smart tycker jag!"

Jag håller med om Emmas konstruktivitet, en må-bra-bok är ingen dum idé! Dags att lista ut 10 saker jag gjort idag som varit bra.

1. Gjort en blogg
2. Läst en blogg
3. Dushat
4. Jobbat
5. Besökt toaletten
6. Ätit mat
7. Lyssnat på musik
8. Borstat tänderna
9. Burit in mat till både kylen och frysen
10. Plockat ur diskmaskinen

Och det här är ju självklart bara ett axplock av bra saker som jag gjort idag, bra idé helt klart. KUDOS!

En sak jag har svårt att greppa är att över 400.000 personer har läst det där idag. Just dom orden. Varför? Varför läste jag det? Det är svårt att förklara men media-hysterin kring våra svenska kändisar antar ju nya hysteriska proportioner hela tiden. Tänker främst på en viss Björn Gustavsson som fick, enligt mig, oförtjänt mycket "cred" och media-utrymme efter sina något plumpiga framträdanden i bland annat Melodifestivalen och Parlamentet. Vad var, och är, egentligen hypen kring honom? Är han så rolig? Svaret är nej, så rolig är han inte. Smaken är som sagt som baken, han kanske tilltalar en målgrupp som inte jag tillhör helt enkelt och isåfall är jag ute och cyklar.

Åter tillbaks till denna blondin som bloggar och kallar sig Bella. Jag läste Alex Schulmans inlägg angående detta fenomen i blogg-Sverige och kan bara gratulera till att en 17-årig tjej kan tjäna pengar på att skriva om världsliga saker som latté, converse-skor och Vogué tröjjor. Skrämmande och intressant på samma gång.


Dags att laga mat. Ikväll blir det korv. Jag gillar när korvarna är brända eftersom det knastrar lite när man äter dom då. Vill man kan man ha korvarna i bröd och hälla på diverse onyttigheter som ketchup och senap. Eller Boston-gurka.

Såhär ser en bamse-stor korv ut:


Äntligen måndag!

Så var det återigen dags för veckans höjdpunkt vilket såklart är en dag som vi kallar måndag. Misär, trötthet och tristess är ord som vanligtvis förknippas med måndagar. Jag ser det som en dag då man kan reflektera över antingen världsliga ting eller onödiga spörsmål som tex. vad som försigicks egentligen under den där blöta krogrundan i lördags.

Varför bloggar människor egentligen? Är det verkligen folk som läser vad någon 16-åring i Danderyd handlade för nya skor till den där super-coola festen som han/hon skulle på föregående fredag? Uppenbarligen är det så. Det finns säkert tankvärda bloggar om man letar lite men oftast faller dom flesta inom ramen av exempel två ovanför vad jag erfarat. Jag hävdar inte att jag är en expert på bloggar, tvärtom. Jag har alltid talat illa om bloggar och om bloggare i största allmänhet eftersom jag anser att det är ett ganska tragiskt svensson-sätt att försöka bli uppmärksammad på och ge en ökad boost till sitt eget självförtroende. Det är nödvändigtvis inte så, säkert långt ifrån men vad vet jag egentligen?

Dagens fundering: Har missbildade människor missbildade könsorgan? Knappast tankvärt men det är åtminstone något jag ändå funderade över av diverse anledningar. Med missbildning menar jag det som vi under våra tidiga skolår sammanfattade rätt primitivt med ordet "CP" tätt följt av antingen "Barn" eller liknande. Dvärgar faller inom det området också i mina funderingar.

Dagens iaktagelse: Efter runt tjugo välspenderade minuter på toaletten efter en hård dags arbete så ögnade jag igenom Augusti-numret av tidningen GLAMOUR och fastnade självklart på en sex-enkät där tydligen 1040 svenska kvinnor i varierande åldrar blivit interjuvade på deras hemsida i maj. På frågan "Vad vi stör oss på i sängen- skärp er, män!" så tyckte jag att plats 5-6 var lite små-lustiga, "Partners som är för tysta" hamnade på nummer 5 medans "Partners som pratar för mycket" hamnade på en smickrande sjätte-plats (Jag vågar påstå att jag själv tillhör den första kategorin). Jag vet dock att den kvinnliga hjärnan verkar använda flera hjärnceller än bara den genomsnittlige mannen använder men det är ändå roligt att se och observera deras tankegångar i dessa enkäter. Något att ha i åtanke alltså, prata alltid MITTEMELLAN när ni ska idka samlag! Vad man ska prata om framgår dock inte, kanske något för deras september-nummer? Jag väntar med spänning.

Glömde nästan det viktigaste. Jag åt Yoghurt från Valio imorse till frukost. Det var gott.

RSS 2.0