Annalkande

Efter ett par dagars uppehåll sitter jag återigen här tillbaks i förarstolen med lite snabba uppdateringar. Min sömniga hjärna har fortfarande lite svårt att sortera den senaste veckans händelser (Är det såhär 8/10 Amerikaner som går på receptbelagt känner sig?) men jag försöker börja från den såkallade början...

Jul: Sammanfattningsvis kan man väl säga att den inte innehöll något nämndvärt, fick lite schyssta klappar som redan hittills kommit väl till hands bland annat en nätt och fin liten plånbok som jag älskar lika mycket som trendmedvetna chicks gillar dom där rått-liknande små kräken till hundar. Det avnjöts ett flertal filmer i Skärholmen bland annat en personlig favorit som heter "Tomten är far till alla barnen", en av 90-talets klart mest sevärda svenska filmer. Något jag noterade när jag strosade runt i centrum var att jag enbart såg 1 svensk familj i hela Skärholmen och då bör det tilläggas att jag spenderade minst 2-3 timmar med att luffsa runt i affärer och kolla efter nya plagg. Vi tar över vi med svart hår kan man säga, iallafall i Stockholmstrakterna (Tur fan är väl det egentligen, blonda killar ser förfärliga ut).
 
Juldagen: Snabbvisit till kusinerna, övertalningsförsök att få med en av dom till Hultsfred 2009, gick väl sådär eftersom kraken knappt är byxmyndig. Mycket tjat om att spendera kvällen med alkoholen och eventuell krogrunda och jag är ju inte direkt den som spottar i glaset så jag följde gladeligen med ut. Föris hos Robban igen (Hans grannar måste tro att han är Hugh Hefner vid det här laget fast utan några snygga kaniner) där det bjöds på en del fnitter. Stallyktan och Stället blev det för en del av festdeltagarna medans jag och ett par till styrde skeppet mot Björnis, varför vet jag inte det brukar vara trångt och snuskigt där. "Grovt tjänstefel av vakten..." mumlade Robban efter att ha blivit insläppt och jag är beredd att hålla med, karlen kunde ju knappt ens sluddra sitt eget efternamn. Karwan (Favvo-blatten) spenderade månadslönen vid Black-Jack bordet, tveksamt om han vann något även fast jag försökte fixa numret till flickan som dealade korten åt honom iallafall. Träffade lite bekanta och även nya bekantskaper som resulterade i en trevlig efterfest som man ändå måste säga var pricken över i;et denna afton. Detaljerna är inget man bloggar om dock.

Annandag jul: Mellandags-rea, jag och Karwan gled runt på stan och kollade prylar som vi ville sno. Hittade väl inget speciellt men däremot så var det ju svårt att inte lägga märke till att varenda kotte i Örebro-län trängdes i varenda jävla butik så köerna fram till kassorna var inte av denna värld. Typiskt människor att vara korkade och handla på samma dag bara för det är lite nedsatt i pris. Kvällen fortsatte så småningom med en snabb förfest här hemma och sedan drog vi vidare mot Satin. Det blev en chockerande syn och ett rejält uppvaknande för min del, stället kryllade av folk som inte var en dag äldre än 18, något jag inte ens tänkt på innan. Jag och dom andra började känna oss lite som att vi befann oss i en medelålders-kris-light, ej värt. Som veteranerna vi är så körde vi på iallafall och fick utstå en hel del korkade samtal under kvällens gång. Träffade även personer som för längesedan borde ha kommit till insikt att det är ganska tragiskt att kuta runt på sånna här ställen när 30-sträcket snart närmar sig. Avslutet på kvällen kunde slutat riktigt illa, taxi-resor och extremt dumma ideér som kunde resulterat i ett uppvaknande i Malmö var en del av dom. Lyckligtvis slutade det bara med en liten bakfylla och det är ju som en gammal vän som tittar över på en kopp nybryggt kaffe.

Aftermath: Sitter nu och skriver, har en hel del tvätt som väntar. Har försökt få lite proffsiga tips på hur man effektivast handtvättar tröjjor och det har gett lite resultat måste jag säga. Musiken som dunkas är bandet 12012, japansk J-rock, som faktist är en ny bekantskap för mig. Låter varken bra eller dåligt, rätt ljummet. Bild nedan.

 

Nyår närmar sig och jag fick nyss reda på att det beställts party-hattar (!) till förfesten. Hur i helvete ska det gå när man står och fixar med frillan i 2 timmar? Jag totalvägrar precis som jag alltid gör med att till exempel äta kräftor och smörgåstårta.







Julhälsning

Vill återigen tacka Herr Magnus för det extraordinära arbetet med den nya designen till bloggen. Till skillnad från hemmet så ser bloggen definitivt ljus ut, trevligt såhär i jul och glögg-tider. Blondinbella kanske får sig en match iallafall vad gäller blogg-design till 2009.

Det som är bra med att aldrig ha mycket lampor tända så att det är ett konstant mörker som omger en är att man slipper se hur skitigt ens golv är och dylika saker som kan bli extremt skitiga. Dammråttor stora som kebabrullar är ju aldrig särskilt trevligt oavsett om man är lodis eller ej.

Så, eran käre Korkkis ska upp (Ner?) till storstaden under ett par dagar så jag kommer troligtvis inte göra några inlägg under denna relatvit korta frånvaro. Med andra ord så kommer livet kännas tråkigt och miserabelt under denna period för er men var så säkra, det kommer mer skrutt här inom en snar framtid! Jag har ju otroligt mycket mer att ta upp angående både större, meningsfulla saker och sedan, såklart, dom mindre trivialiteterna och spörsmålen. Snabbt exempel nedan...

Vilket är coolast?


Att snorta kokain från en snygg horas bröst eller att ligga med en polares morsa?




Jag önskar er alla en riktigt jävlig olustfylld jul innehållande fylla och dåliga uppsvällda magar från all snuskig mat!



Sponsrad av:


Ordleken

Som nyspunnet sockervadd fick jag idag den utmärkta ideén att göra min helt egna ordlek. Ordleken går alltså ut på att den slutligen ska leda till dagens ord genom att vara allmänt konstig, knasig och givetvis sjukt långsökt. Och det är alltså det dagens blogg ska handla om! Häng med...

Dagens ordlek: Jared Lehto är mannen som axlar rollen som både skådespelare och sångare. En annan sångare är ju Vince Neil i Mötley Crüe. Vince Neil äger som bekant en motorcykel. Med en motorcykel kan man åka till affären och handla O'Boy. En person som sjunger om "ÅBOOOYYYYUU!" titt som tätt är ju Peps Persson och Peps har ju ett väldigt långt och tovigt skägg. En annan person som har skägg är Usama Bin Laden och han gillar ju inte USA och i USA var ju som vi alla vet George W Bush nyligen president och han har ju två döttrar. Och därmed är dagens ordlek slut.

Kommer ni på ordet? Tveksamt va?

Rätt svar: DAMDAAMDAAAM!!! *Intro till svaret, trummvirvlar och dylikt*


FETMA! FETMA!FETMA! (Svaret är alltså fetma...)



Så här kan en alldelles för ung och för fet person se ut. Till McDonald's försvar kan jag bara säga att det inte enbart är deras mat som sabbat hälsan för en hel drös personer. Men dom är nog fan en bidragande orsak!

Dagens bild:



Swedol uppstår det ibland lite tristess mellan våra super-effektiva arbetspass (Och även under passen). Vi tar ibland till konstiga metoder för att underhålla våra hjärnor eftersom vi, handen på hjärtat, gör ett mindre hjärnkrävande jobb. På bilden ovan är min kollega i full färd med att klura ut mysterierna som omger en tom ketchupflaska och hur man således kan lösa diverse av dessa "mysterier". En sak han verkar noterat är ju att den är tom, såklart. En annan kanske kan vara att locket öppnar sig lite medans han trycker på den tomma flaskan. En tredje kan vara att det inte bara är svensk text som omger flaskans yttre. Mystiskt som en svart katt det där.

Som sagt, det finns en hel uppsjö med saker att låta hjärncellerna arbeta med om man bara använder sin fantasi!




LEECH

Som den japan-diggande smyg emo-fjortisen jag egentligen är så måste jag bara göra ett sorgligt inlägg och spruta ut lite klyshor som alla vanliga bloggare gör dagligen. Vad är det då som får mig att ta till dessa drastiska metoder förutom den numera välkända vardags och vinter-tristessen? Jo, det är givetvis bandet Gazette's relativt nya singel som jag tankade ner helt (il)legalt förra veckan. Singeln heter LEECH och sen något mer efter som jag egentligen inte bryr mig ett skit om. Kan förövrigt säga att jag aldrig kommer att kalla dom för the GazettE om det nu mot förmodan är någon som skulle ha mage att kommentera att dom faktist kallar sig det numera. Jag vet om det men tycker det är fånigt att bara få för sig att byta namn sådär, Gazette duger gott och väl för min del.

Ungefär som när Robinson-Robban var med i ett litet uppslag i Aftonbladet när han fick för sig att byta efternamn till Drakwind eller vafan det var. Eller det där ägget som la till "Obi-Wan" som mellannamn för att vinna lite dollars. Det vore ju skillnad om han skulle vunnit en årsförbrukning av skithuspapper, Panpizzor eller, låt säga, en tvättmaskin till exempel.

Nu till klyshorna och det trista i dagens inlägg!

Jag är grymt svag för japansk musik, i synnerhet dom mer rockbetonade alstrena. Man får mycket obefogad skit för det här, folk förstår inte riktigt varför man ska utsätta sig för att lyssna på musik med ett språk som egentligen ingen begriper särskilt mycket av (Den inbitna språknörden är väl undantaget). Att sen sångarna alltför ofta varierar mellan att skrika lite androgynt för att sedan sjunga med sammetslen röst är ju en gåta i sig, vi kan kalla det för västerländskt Metalcore-komplex. Den musikaliska biten då? Jo den kan låta både väldigt ordinär och ibland rentav lite halvdassig beroende på vilken av dom såkallade "J-rock" grupperna man väljer att lyssna på. I Gazette's fall så måste jag ärligt säga att dom är rätt säregna i genrén dom håller till i. "Vanligt" folk som lyssnar på någon enstaka låt kommer förmodligen mest fnysa, klämma ur sig en skitig kommentar som "Det här låter ju skitdåligt, dra på AC/DC!" eller liknande medans vi andra, upplysta, människor kan både lyssna och se utanför ramarna som existerar när det gäller musik. Musik från öst låter inte som västerländsk musik och vice versa, och så ska det ju vara. Även fast det mer och mer lutar åt ett amerikanskt rocksound för flera av mina favoritband så behåller dom flesta, även Gazette, kvar inslag i musiken som man inte kan jämföra med andra band. Ja, förutom dom likartade artisterna från samma land då förstås men det är knappast poängen med det jag menar. Fattade ni ingenting av det jag skrev? Ej förvånande.

Vad är det då som gör att Gazette's nya låter så ljuvt i mina öron? Förutom det jag redan gått igenom vad gäller sången och det hårda soundet som varieras med mjukare toner så är det väl kvalitén och produktionen i sig. Allt från trummandet till harmonierna låter så bra att jag kapitulerar i fotöljen. Dom har med andra ord gått upp i mina ögon igen sen den senaste halvsåsiga singeln GUREN. Nog skrivet, döm själva. Och tycker ni det är dåligt så har ni ju givetvis helt och hållet galet fel, det är ju jag som bloggar och jag har därför pole-position när det gäller vad som är rätt och fel...





Summarum

Måndag. Dags att sammanfatta förra veckan med andra ord!

Händelse: Tatuering igen, dundrade över och bredvid min äldsta som jag gjorde för sisådär 5-6 år sen. Snabb sittning dock ej helt smärtfri. Bilder kommer någongång.

Samtal: Okända nummer gör mig sjukt nervig och paranoid. Vägrar oftast att svara vilket Timmy fick erfara igår. Det var inget personligt, jag bara är sån. Hoppas du hann med tåget vilket jag förmodar att du gjorde.

Ord: Comb-over. Och FLINTZ.

Bild: I sann paparazzi-anda så tog jag till kameran när jag råkade lägga ögonen på en klyfta som inte gick av för hackor. På grund av att jag är ekonomisk så har jag inte införskaffat en flashig mobil med en ännu flashigare mobil-kamera så bildkvalitén är, återigen, relativt usel. Man ser ändå vart blickarna fastnade för en del av besökarna. Snuskigt!



Vad har då hänt idag hittills? Jo, tillbaks på jobbet efter en kort frånvaro förra veckan. Knäet. Har tagit en promenad och handlat lite krubb (Extra pris på nötfärs, värt). Säsongsavslutning för serien Dexter idag, spännande värre. Ska bege mig neråt i staden snart och dra med mig lite skisser på nästa tilltänkta tatuering. Det var väl allt.

Just ja, passar på att gratulera allas våran Råtta i efterskott. Må du slana vidare i minst 25 år till! Present kan du dock glömma, din present blir helt enkelt att jag nämner dig här. Råttan är givetvis ett fiktivt namn, han heter egentligen Eric.





I väntans tider

Sitter och väntar tills klockan ska slå 13:00. Vad sitter jag då och väntar på? Jo, tatueringsittning nummer 5 (Jag räknar med min Tekken-tribal som en sittning). Fick nyss mess från Ronny. Han verkar upprörd över snön precis som jag var för ett par veckor sen. Men nu ska vi inte snöa in på alltför mycket oväsentligheter (Årets poängskämt?), jag återkommer senare ikväll med färska bilder på resultatet istället. Kanske.

Dagens ord:

Korkskruv. Svensk uppfinning? Koreansk? Norsk?!







Universum

Lika mycket som fysiker har problem att förstå sig på universums, förmodade, oändlighet så har jag problem att förstå mig på det mesta. Religion är väl det första jag tänker på (Näst efter konservativ drogpolitik givetvis) som jag inte förstår mig på. Eller alkoholmonopolet i fascist-Sverige, det är 2008 för bövelen! Eftersom jag känner mig extremt slapp idag så skiter jag i att ens skriva utförligt om föregående saker. Intervju-materialet är på gång, ni får hålla till godo med lite bilder och tråkiga kommentarer sålänge. Förövrigt ska tydligen årets julklapp vara "EN UPPLEVELSE" enligt många tidningar och personer. Hur jävla fantasilöst och trist låter inte det? Nej, det var bättre förr när vi önskade oss onödiga saker som VHS-filmer, Turtles-gubbar, Hockeybilder och Absolute Music-skivor. Jag räknar givetvis alla TV-spelsönskningar som nödvändiga. Vart tog 96' års julklapp Furby vägen förresten? Varenda kotte fick en men ingen fattade hur dom fungerade. Personligen så fann jag mer nöjje i att slå sönder den och sen kolla in alla smådelar så den fyllde ju en viss funktion.



Just ja, läs och begrunda broder Mogglarns relativt nystartade och skitarga blogg som mestadels handlar om politik men även tar upp saker som Santa-Maria produkter, Det usla TV-utbudetShopping och dylikt!
 
http://rilleee.blogg.se (Detta är då alltså länken som man enkelklickar på)

Bild 1:



Robban vägrade göra något kul trots ihärdiga uppmaningar

Bild 2:



"Kör spelet, lukta på hennes hår!"


Bild 3:



Slutade inte så bra för stackars Dille denna kväll


Bild 4:



"Dansa för vakterna så kommer du in snabbare!"


Mange satte ribban. Alla (ej)närvarande lyckades komma in också, ett nytt rekord som lär bli svårslaget...

PS. Fyller 23 jordsnurr imorrn. Önskelistan i år blev kort - Deo, en tårta och något "kul" (Alternativt skönt) DS.



Intervju

Just det, yours sincerly efterfrågar personer/offer för lite intervjuer som kommer att tryckas upp här på KORKKIS planket. Garanterat lustigt och det är ju alltid trevligt med små avbräck i vardagen. "Svaren" presenteras inom en kort framtid beroende på hur många fjantar som vågar ställa upp och ta en för laget, så att säga.



Verkar det vara något just DU skulle kunna tänka dig att ställa upp på? Om så är fallet, dundra in en rad under kommentarer eller på MSN. Runt 20 frågor kommer ställas, väldigt blandat och inte alltför personligt (Trodde du ja DSSS). Eftersom att jag är medveten om att det faktist finns folk som läser det här så kommer ni inte undan så jävla lätt, det kan bli RL-tjat om det vill sig riktigt illa för en hel del av er!

Dagens fundering: Vart finns den perfekta mössan att införskaffa såhär under vinterhalvåret? Kriterierna för den perfekta mössan är följande:

* Måste hålla värmen någorlunda men inte vara för varm

* Får inte vara för liten eller för stor

* Bör inte lysa snowboard, hip-hop etc. eftersom sånt är larvigt (Gäller även kepsar)

* Formen ska vara vanlig, ryska vinterkrigsmössor går bort

* Mössan ska vara av bra kvalité och ha tillverkats med mycket kärlek (Egenproducerade syslöjdsvarianter går bort)

* Ska ge ut signalen att man är en skön kille med koll och inte en drogpåverkad colombiansk båtflykting (Tänk Ravi)

*
Inga skrikande färgkombinationer, det överlåter jag så gärna till alla som vill vara extra speciella och "sticka ut"




I ärlighetens namn så var dagens fundering egentligen bara en dålig utfyllnad men det skiter jag i rätt hårt (I'm so whateva, liksom). Skriv nu att just DU DU DU vill bli bombaderad med skumma frågor! Tänk Sanningens Ögonblick fast att du inte vinner något, du får inte skämma ut dig i TV och du får inte stirra ner i Pontus Gårdingers kallingar.

Eller jo, känner vi varandra så kan vi diskutera ett litet pris innehållande ölförtäring. Jag återfinns på Old Street, du bjussar på ölen, jag står för värme, tak över huvudet och fett surround med en tillhörande dumburk. Vi sitter i soffan, det kan bli en del skratt. Fundera på saken, jag vet att du vill!


--- Här skulle en otroligt nyskapande smiley som signalerar att jag är en glad sprallig och lustig person sitta men varken det eller en bild på mig själv eller något annat kommer att återfinnas här idag utan enbart text och åter text ---

Hett

Villebråd.

Affishering

En snabb sammanfattning av helgens bravader är väl på sin plats såhär under måndagskvällen. Egentligen finns det väl inte så mycket att säga än att helgen återigen drunknat bort iochmed ihärdig alkoholförtäring från tidig fredag till tidig söndag. Roligaste och mest skrämmande under hela helgen utspelade sig igår när jag fick ett väldigt mystiskt samtal som jag har intalat mig själv bara var ett elakt skämt eller alternativt en felringning...
 
Nog om detta, jag och väl valda medlemmar ur Happy Hippo har varit och snurrat runt i Örebro och pyntat staden med lite affisher inför onsdagens spelning på Stället. Tyvärr fick jag inte med bilder från alla ställen vi tejpade och kletade upp dom på men jag tog iallafall med en bild på det stället jag anser vara viktigast för att locka folk på. Givetvis talar jag om Systembolaget, Sveriges eget mecka och vattenhål. Eftersom affishering är förbjudet på alla bra ställen som tex skyltfönster och busskurer så fick vi trycka upp dom på ett träd precis utanför bolaget på stortorget, resultatet kan ni skåda lite längre ner. Har vi flyt så noterar flera av dom frekventa bolagsbesökarna affisherna (Och att ölen är billig såklart), bara det gör det ju värt att komma och ta sig en titt och sänka några kalla Tuborg!

Helgens bästa: Var tveklöst en gratis öl som jag fick, under oklara omständighter, av en förmodad 30-40 taggare inne på O'Learys. Att jag sen tackade genom att häva ur mig något i stil med: "Du har inte lagt en tampong i den här eller?" får väl anses vara lite elakt. Men samtidigt så är det klart att man blir paranoid av att bli bjuden på alkohol, speciellt av en okänd kvinna, eller hur? Det är ungefär samma sak som att bli uppraggad, man intalar sig ju alltid att det är ett vad, elakt skämt eller liknande. När man väl ligger där morgonen efter så kan man ju kanske börja inse att det kanske inte var ett skämt trots allt.

Notera den glade lymmeln Barry Banks på den första bilden!



 



RSS 2.0